Toeslagen en het kindgebondenbudget de kindregelingen 2018

In december wordt er via de website van de belastingdienst de hoogte van de kindregelingen 2018 kenbaar gemaakt en aangegeven wat de nieuwe bedragen voor de toeslagen zijn. U kunt vanaf nu op de website van de belastingdienst raadplegen wat de hoogte is van uw toeslagen voor het jaar 2018. Op deze website kunt u ook controleren of het inkomen wat door de belastingdienst wordt gehanteerd juist is en of u in aanmerking komt van een van de kindregelingen. Wanneer u twijfelt over de hoogte van het verzamelinkomen dat hier wordt vermeld, verifieer dit dan bij uw belastingadviseur.

Wanneer u wijzigingen wilt doorgeven is het belangrijk om dat tijdig te doen. Ook wanneer er een te laag inkomen wordt aangehouden of uw vermogen te laag wordt ingeschat voorkomt u, door het tijdig wijzigen van deze bedragen, dat u achteraf de te veel ontvangen toeslagen moet terugbetalen.

Wanneer u in het jaar van echtscheiding toeslagen aanvraagt, houdt u er dan rekening mee dat u geen toeslagpartner meer heeft wanneer u ook geen fiscaal partner meer bent. Bijvoorbeeld wanneer u niet meer samen staat ingeschreven op hetzelfde adres en uw advocaat of mediator dient het echtscheidingsverzoek in, dan is dat het moment waarop u normaliter geen fiscaal partner en dus ook geen toeslagpartner meer van elkaar bent. Vaak wordt door de belastingdienst het moment aangehouden wanneer de echtscheiding wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand hetgeen zij doorkrijgen van de gemeente. Deze datum ligt meestal enkele maanden later dan de dag van de indiening van het verzoekschrift en waardoor u, als u niet (tijdig) reageert enkele maanden toeslagen mist kunt lopen.

Welke kindregelingen 2018 kunt u inzien / controleren?
U kunt door in te loggen op de website van de belastingdienst een proefberekening maken voor de volgende kindregelingen 2018:

De hoogte van de kinderbijslag blijft sinds juli 2012 ongewijzigd maar de hoogte van de toeslagen wijzigt afhankelijk van uw inkomen en uw gezinssamenstelling. Wanneer u een co-ouderschap regeling heeft getroffen met u ex-partner is het mogelijk dat u beiden gebruik kunt maken van toeslagen. Verder kunt u ook beiden in aanmerking komen voor inkomensafhankelijke combinatie korting.